TERMENI ȘI CONDIȚII -  WWW.SIRETILA.RO

 Despre Noi

Acest site este operat de SIRETILA BY DIA SRL.

SIRETILA BY DIA SRL. este o persoană juridică română ce va denumită în continuare “Siretila”

Orice persoană care accesează site-ul www.siretila.ro și se înregistrează în mod valabil, comunicând Siretila toate datele necesare, va fi denumită în continuare “Utilizator”.

Orice utilizator care a transmis si finalizat o comanda cu privire la unul din produsele puse in vânzare pe site-ul www.siretila.ro va fi denumit in continuare “Client”.

Prin accesarea site-ului www.siretila.ro toți utilizatorii consimt sa respecte termenii si condițiile prezentate mai jos, precum si legislația aplicabilă in domeniu.

 

Art. 1. DEFINIȚII

Pentru îndepărtarea oricăror interpretări contrare, in înțelesul prezentului contract, următorii termeni au definițiile date mai jos:

Site – reprezintă domeniul www.siretila.ro precum și subdomeniile acestuia.

Comanda – reprezintă documentul electronic, generat ca urmare a accesării site-ului www.siretila.ro de către un Utilizator care a acceptat termenii si condițiile de utilizare prezentate pe site. Prin lansarea unei comenzi pe site, Utilizatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Siretila își derulează operațiunile.

Contractul – reprezintă o Comanda confirmată în prealabil de către reprezentanții Siretila, prin care se acceptă livrarea produsului sau a produselor comandate de Client cu respectarea prevederilor impuse de O.U.G 34/2014 privind contractul de furnizare de produse încheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vânzare organizat de către comerciant, care utilizează in mod exclusiv, înainte si la încheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicație la distanta.

Serviciu – pus la dispoziție de SIRETILA BY DIA SRL. prin intermediul platformei online ce poate fi accesată la www.siretila.ro – reprezinta serviciul de comerț electronic condus exclusiv pe porțiunile publice disponibile ale site-ului, în sensul acordării posibilității Utilizatorului/Clientului să contacteze produse și/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzând și alte mijloace de comunicare la distanță dar fără a se limita la acestea (inclusiv telefonic).

Produse – orice produs încărcat pe pagina corespondentă adresei web www.siretila.ro, cu mentiunea ca, in anumite situatii, pot exista eventuale diferente, nesemnificative, care nu sunt apte sa modifice caracteristicile esentiale, de baza, ale produsului.

Data intrării in vigoare a contractului – este data confirmării Comenzii de către reprezentanții Siretila.

Specificații – toate specificațiile privind produsele încărcate pe site, astfel cum acestea au fost puse la dispoziție de producător. În cazul în care, între specificațiile puse la dispoziție de producător (ingrediente, imagine, etichete ori ambalaj, enumerarea avand caracter exemplificativ si nu limitativ) apar diferențe ca rezultat al modificărilor impuse de producător, ori rezulta alte diferente cauzate exclusiv de catre producator, Siretila nu își asumă răspunderea privind imaginea produselor prezentate pe site-ul www.siretila.ro, ori a diferentelor (ingrediente, imagine, etichete ori ambalaj, enumerarea avand caracter exemplificativ si nu limitativ) cauzate exclusiv de catre producator.

Membru – persoana fizică, persoană juridică sau orice altă entitate juridică care are sau obține acces la Conținut, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare între Vânzător  pe de o parte și acesta pe de altă parte și care necesită crearea și utilizarea unui Cont;

Cont – ansamblul format dintr-o adresă de e-mail si o parolă care permit unui singur Membru accesul la zone restricționate ale Website-ului prin care se face accesul la Serviciu;

Tranzacție – încasare sau rambursare a unei sume rezultată din vânzarea unui Produs / Serviciu de către Vânzător  către Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător , indiferent de modalitatea de livrare.

Prezenții termeni si condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului de vânzare-cumpărare la distanța și se vor supune prevederilor O.U.G. 34/2014.

 

Art. 2. CONDIȚII GENERALE DE FOLOSIRE A SITE-ULUI

Utilizarea site-ului www.siretila.ro (navigarea, accesul, cumpărarea produselor de pe acest site) implică garanția din partea clientului că a împlinit vârsta de 18 ani, astfel incat beneficiaza de drepturile legale pentru a valida o comanda și că este de acord cu termenii și condițiile expuse în conținut.

Prin folosirea site-ului/conținutului/, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitățile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta răspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse site-ului sau conținutului aparținând SIRETILA BY DIA SRL., în conformitate cu legislația română în vigoare.

Administratorul site-ului www.siretila.ro își rezervă dreptul de a modifica, in orice moment, conținutul acestui acord fără o notificare în prealabil.

Cumpărătorul/Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea condițiilor prezente in cuprinsul site-ului www.siretila.ro pe perioada derulării unui contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de SIRETILA BY DIA SRL..

In cazul in care Utilizatorul/Clientul a achitat contravaloarea tuturor contractelor neonorate față de SIRETILA BY DIA SRL. si își menține intenția de revocare a acordului exprimat în favoarea condițiilor prezente in cuprinsul site-ului: www.siretila.ro  pe perioada derulării unei comenzi, SIRETILA BY DIA SRL. urmează să anuleze cererea de produse a Utilizatorului/ Clientului fără nicio obligație ulterioara a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese.

 

Art. 3. OBIECTUL CONTRACTULUI.

Obiectul Contractului îl constituie vânzarea produsului/produselor comandate pe site de către Client si confirmate pentru livrare de către reprezentanții Siretila. În comanda vor fi înscrise in mod obligatoriu: prețul de vânzare al produsului/produselor comandate, modalitatea de plată, precum si termenul de plată.

Proprietatea asupra produselor va fi transferată la momentul efectuării plății de către Client in locația indicata in comanda, înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrărilor efectuate de personalul Siretila.

 

Art.4. PRETUL DE VANZARE. MODALITATI DE PLATĂ

4.1. Prețul de vânzare al produselor este cel afișat pe site.  Prețul afișat include TVA, precum și orice altă taxă aplicabilă (mai puțin cheltuielile de livrare ale produsului/produselor). Prețul de vânzare poate fi modificat de către Siretila, în orice moment fără o notificare prealabilă. De asemenea, in functie de volumul comenzii, de pretul acesteia, de produsul comandat ori de gradul de fidelitate a clientului, pretul final al produselor poate fi negociat, independent de valoarea afisata pe site. Siretila isi rezerva dreptul exclusiv de a refuza o negociere in masura in care aceasta poate fi in detrimentul activitatii economice a societatii. In urma negocierii, pretul rezultat nu poate fi superior celui afisat pe site, cu exceptia unor cazuri justificate precum comandarea anumitor produse ori anumitor cantitati de produse, cu un anumit termen de livrare solicitat de catre client dar care ar genera pentru furnizor un efort suplimentar fata de cel normal, generat de o comanda uzuala.

4.2. In momentul confirmării comenzii, Siretila va emite o factură pentru produsele ce urmează a fi livrate, Utilizatorul  fiind obligat să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii în conformitate cu legislația in vigoare, asumandu-si intreaga responabilitate pentru exactitatea acestora.

4.3. Bauturile alcoolice se pot achizitiona doar de catre persoanele care au implinit varsta de18 ani.

4.4. Modalitățile de plată sunt:

Plata cu cardul bancar – procesare securizata prin intermediul NETOPIA (MobilPay), comision 0%, direct pe site. Comanda poate fi denuntata unilateral, fara nicio obligatie din partea furnizorului, in masura in care tranzactia este invalidata ca urmare a neacceptarii cardului clientului, in cazul platii online.

Plata în numerar – in lei, integral, la livrare sau in cazul livrării produsului printr-o firmă de curierat, plata acestuia se va face curierului delegat, respectiv firmei de curierat, pe baza de chitanta ca si act doveditor al platii. Efectuarea plății de către client reprezintă acceptul privind conformitatea produsului/produselor livrate.

4.5. Promoțiile/ofertele prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil si numai in perioada indicata pe site.

4.6. In cazul in care contractul nu poate fi executat intrucat produsul nu este/nu mai este disponibil, Siretila va informa Clientul despre aceasta indisponibilitate, la data la care a luat cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit, sumele primite ca plata vor fi rambursate in termen de maximum 30 de zile, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

4.7. Beneficiarul produselor livrate datoreaza Siretila penalitati de intarziere in cuantum de 0,5%/zi intarziere, calculate la valoarea totala a facturii, reprezentand pretul total al produselor livrate, cu incepere din a doua zi ulterioara livrarii, in masura in care plata nu s-a realizat anterior sau concomitent receptionarii marfurilor.

 

Art. 5. LIVRAREA PRODUSELOR

5.1. Livrarea produsului comandat (precum si a documentelor însoțitoare) se va face la adresa indicata de Client, in mod obisnuit, in 2-3 zile de la comanda confirmata. Termenul poate ajunge la 5-7 zile in cazuri exceptionale. Produsele care sunt disponibile la comanda pe www.siretila.ro, se afla deja in stocul Siretila.

5.2. Cu privire la ridicarea personala de la sediul Siretila, aceasta se poate face dupa lansarea comenzii de catre client acestuia comunicandu-i-se data si ora la care poate ridica produsul, daca este cazul, avand in vedere ca exista posibilitatea ca la trimiterea comenzii aceasta fie sa nu se regaseasca, fie sa se regaseasca doar partial pe stoc. In lipsa confirmarii mentionate anterior, clientul se poate prezenta in vederea ridicarii produsului comandat, insa exclusiv pe riscul sau, existand posibilitatea ca la data prezentarii sale, fara o confirmare in prealabil, produsul comandat sa nu fie disponibil, Siretila neasumandu-si niciun fel de raspundere in acest caz.

5.3. Livrarea se face numai pe teritoriul României.

5.4. In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare, Siretila va anunța Clientul cu privire la termenul estimat al livrării.

5.5. In cazul in care Clientul nu furnizează informații corecte cu privire la facturare sau livrare, Siretila va putea refuza livrarea, fără ca acest lucru sa se considere o încălcare a Contractului, sau va putea stabili un nou termen de livrare, după îndeplinirea lipsurilor.

5.6. Siretila nu isi asuma raspunderea pentru intarzierile cauzate de firma de curierat.

5.7. In masura in care clientul nu este gasit de catre firma de curierat la adresa specificata in comanda, ori adresa specificata in comanda nu este completa sau contine inadvertente, de natura a face imposibila livrarea comenzii, precum si in cazul in care livrarea ar trebui sa se realizeze intr-o locatie improprie, de natura a pune in pericol integritatea curierului, fapt care face imposibila livrarea, clientul este raspunzator in integralitate pentru contravalorea transportului.

5.8. In masura in care clientul revine si resolicita comanda, toate costurile legate de noul transport sunt in sarcina sa.

5.9. In masura in care clientul, ulterior lansarii comenzii, anunta, in orice mod, Siretila despre intentia sa de a nu mai prelua produsul comandat, ori refuza preluarea produsului livrat prin curierat, pretul nefiind achitat, clientul este raspunzator integral de intregul cost al transportului ori de eventuale speze suportate de Siretila ca urmare a lansarii comenzii asupra careia s-a renuntat nejustificat.

5.10. In masura in care clientul achita contravaloarea produselor insa pana la momentul livrarii/ridicarii lor se razgandeste, nejustificat, anuland comanda ori refuzand preluarea produselor, Siretila va restitui pretul achitat, urmand ca din acesta sa se scada eventualul cost al transportului – daca acesta a fost efectuat –  precum si orice alta suma reprezentand eventuale speze suportate de Siretila ca urmare a lansarii comenzii asupra careia s-a renuntat in mod  nejustificat.

 

Art. 6. GARANTII

6.1. Toate produsele comercializate pe site, beneficiază de condiții de garantie conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor, producatorul fiind unic responsabil pentru eventuale lipsuri, deficiente, neconformitati, etc., enumerarea avand caracter exemplificativ, aceasta cuprinzand in esenta toti factorii avand legatura directa cu producatorul.

6.3. Produsele comercializate de Siretila sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producător in parte.

6.4. Siretila poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

6.5. De asemenea, orice reclamație privind deficiente ale produsului/produselor achiziționate pot fi făcute direct pe adresa contact@siretila.ro sau la sediul Siretila in termen de 14 zile de la recepție.

 

Art. 7. RETURNAREA PRODUSELOR

7.1. In functie de natura produselor, orice client persoana fizica (consumator) are dreptul sa notifice în scris Siretila că dorește denunțarea contractului de vânzare – cumpărare a produsului/produselor comandat/comandate, fără ca acest lucru sa dea naștere la penalități si fără a fi necesara invocarea vreunui motiv, cu condiția ca denunțarea sa se producă in termen de maxim 14 zile lucrătoare de la livrarea comenzii.

7.2 Clientul va suporta cheltuielile directe de returnare ale produselor cumparate de la Siretila.

7.3. Pentru produsele returnate care prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgârieturi, lovituri, etc. Siretila  va avea dreptul de a alege dacă acceptă sau nu returnarea sau daca diminueaza suma returnata, proportional cu deficienta constatata la returnare. Renunțarea la contract și restituirea produsului se va face în conformitate cu prevederile OUG 34/2014.

7.4. În cazul exercitării dreptului legal de returnare a produsului, Siretila va rambursa  contravaloarea acestuia in cel mult 14 de zile de la primirea produselor, cu exceptia cazului in care se constata ca produsul returnat prezinta lipsuri, deficiente, deteriorari, etc, situatie in care pretul se va reduce proportional.

7.5. Denunțarea contractului in mod repetat, fara justificare reala, va putea fi considerata un abuz.

7.6. In orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeași stare, sigilate, in ambalajul si cutia originala, cu etichetele intacte si împreuna cu toate documentele care l-au însoțit (factura, bon fiscal sau alte documente), aceste conditii fiind cumulative, lipsa uneia dand dreptul furnizorului de a refuza returnarea si restituirea pretului.

7.7. Acele produse la care producatorul impune conditii speciale de depozitare NU vor fi acceptate pentru returnare de catre Siretila, in conformitate cu OUG 34/2014 Art. 16 Lit. d).

7.8. Prevederile prezentului capitol se completează cu dispozițiile O.G. 34/2014, in cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

 

Art. 8. RASPUNDEREA Siretila

8.1. Siretila nu poate fi făcută răspunzătoare pentru nicio pierdere a Utilizatorului sau a Clientului in situația in care aceasta este cauzată de nerespectarea prezentelor termeni si condiții sau de nerespectarea Contractului si celorlalte instrucțiuni menționate pe site.

8.2. Siretila nu răspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării site-ului precum si pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării anumitor link-uri accesibile de pe site.

8.3. Siretila nu este responsabil pentru daune de orice fel pe care Utilizatorul/Clientul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Siretila a oricăreia din obligațiile sale conform Contractului si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor respective după livrare si, in special, pentru pierderea produselor.

8.4. Siretila nu raspunde in fata niciunui client/utilizator pentru eventuale solicitari in afara termenilor si conditiilor de fata, nu poate fi raspunzator pentru niciun fel de prejudiciu, material sau de alta natura, care ar deriva, direct sau indirect, din fapte ori alte imprejurari care nu au fost mentionate in prezenta sectiune de Termeni si Conditii.

8.5. Siretila isi rezerva dreptul de a anula comanda si de a nu tine rezervate produsele comandate in cazul in care clientul nu poate fi contactat telefonic in termen de 24 de ore de la plasarea comenzii.

 

Art.  9.  DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Toate materialele integrate în acest site sunt proprietatea intelectuala a Siretila. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse, exceptând perioada de care este nevoie sa fie vizualizate online. Incalcarea acestei obligatii confera Siretila dreptul de a solicita daune interese.

 

Art. 10. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prin înregistrarea ca utilizator al afitotaldistribution.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nașterii dar si alte informații cu caracter personal, care sa permită identificarea dvs. ca utilizator al serviciului Afitotaldistribution.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele Afitotaldistribution.ro va trebui sa ne comunicați o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Toate informatiile de orice natura furnizate de catre Utilizator/Client al Afitotaldistribution.ro vor ramane in proprietatea Societatii. Siretila asigură respectarea tuturor principilor referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal, stabilite de legislația în vigoare, precum și de Regulamentul (UE) 679/2016 (GDPR).

Pentru mai multe informatii privind politica de confidentialitate a datelor cu caracter personal faceti click aici

 

Art. 11. POLITICA PRIVIND UTILIZAREA MODULELOR COOKIE

Website-ul utilizează cookie-uri sau tehnologii similare pentru a asigura cea mai bună experiență pentru utilizator/ client și pentru a analiza trenduri, administra website-ul, urmări utilizarea de către client în cadrul website-ului și pentru a colecta informații demografice despre baza de utilizatori ca și întreg.  Pentru mai multe informatii privind politica de utilizare a cookie-urilor faceti click aici.

 

Art. 12. UTILIZAREA ABUZIVA A SITE-ULUI www.siretila.ro

Se considera utilizare abuziva a site-ului orice utilizare făcută într-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislației in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii Siretila.

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica conținutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care rulează site-ul va fi considerat o tentativa de fraudare a site-ului si va pune in mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

 

Art.13. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Siretila poate cesiona si/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia in vederea ducerii la îndeplinire a comenzii. In caz de cesiune/subcontractare, Siretila rămâne răspunzător fata de Client cu privire la modul in care persoana căreia i-a cesionat contractul își îndeplinește obligațiile fata de Client.

 

Art.14 – FORTA MAJORA

Niciuna din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forța majora, in conformitate cu legislația in vigoare.

 

Art. 15. LEGEA APLICABILA. LITIGII

Contractul este supus legii romane. Eventualele litigii apărute între Siretila si Client se vor rezolva pe cale amiabilă, sens in care partea nemultumita va transmite, in prealabil, o notificare, printr-un mijloc de comunicare apt sa faca dovada receptionarii de catre cealalta parte, in cazul in care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești romane competente.

 

Ultima actualizare: 10.05.2020